Salg af økologisk kød

Vi slagter dyr hvert efterår. Det økologiske kød sælges efter forudgående aftale.
Kødet er som regel klar til afhentning i oktober/november måned, afhængig af hvornår dyrene er klar. Nærmere dato for levering af kød vil normalt blive oplyst i september måned.

Vi benytter Aidt slagtehus, som er en lille familieejet virksomhed 40 km væk fra Thorslykke. Her får dyrene lov til at overnatte med deres egen flok i skærmede båse, så de kan falde til ro efter den korte transporttid. For os har det altid været vigtigt, at dyrene ikke bliver stressede og behandles godt. Derfor har vi undersøgt de omkringliggende slagtemuligheder grundigt og fandt ud af at det præcis er det, som det lille slagtehus i Aidt kan tilbyde.

Priser for økologisk kød

Ungdyr oksekød sælges i kvart, halv eller hel. Pris: 75 kr./kg. Depositum på 1000 kr. indbetales ved bestilling. Bestillingen er gældende, når vi har modtaget din indbetaling.
Lam sælges i halv eller hel. Pris: 90 kr./kg. Depositum på 400 kr. indbetales ved bestilling. Bestillingen er gældende, når vi har modtaget din indbetaling.

Udskæringerne er opdelt i poser ved levering. Ved hjemkomst kan man med fordel pakke kødet om i mindre portioner og eventuelt selv skære kødet i mindre stykker/portioner.

Økologisk lam

Et halvt lam vejer omkring 10-15 kg fordelt på:

  • 1 kølle
  • 1 bov
  • ½ ryg eller koteletter
  • 1 slag eller ribben
  • ½ hals eller koteletter
  • Ben

Økologisk oksekød

En kvart ungdyrokse vejer omkring 40-50 kg fordelt på:

  • Mørbrad
  • Culotte eller cuvette
  • Højrebsteg/bøf
  • Inderfilet/bøf
  • Tyksteg
  • Osso buco
  • Hakket
  • Småkød
  • Klump
  • Bovsteg
  • Suppeben
  • Suppekød som spidsbryst mv.

Kontakt os her for at høre nærmere.